De Tweede Kamer wil een reactie van minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) op berichten van dinsdag dat rijke Grieken de afgelopen jaren voor 54 miljard euro hebben gestald op rekeningen in het buitenland. 

Over een groot deel van het geld is in Griekenland geen belasting betaald.

De Kamer vindt dat, in combinatie met de miljardenleningen die Griekenland tijdens de crisis van eurolanden als Nederland ontving, niet acceptabel.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum wilde met Dijsselbloem een apart debat over de kwestie, maar een meerderheid in de Kamer betrekt de zaak liever bij een al gepland debat met de minister volgende week.

22 miljard

De vermogensvlucht werd dinsdag onthuld door het hoofd van de Griekse fiscale politie. Het niet belaste bedrag is ongeveer 22 miljard euro, zei hij tegen Griekse parlementariërs.

De PVV in de Kamer stelde eerder woensdag al schriftelijke vragen over de kwestie aan Dijsselbloem. "Het is wel duidelijk waar de Griekse prioriteiten liggen: zoveel mogelijk geld kloppen uit de zakken van die knotsgekke Nederlanders en zelf lekker op de oude voet doorgaan met het ontduiken van belastingen'', zei PVV-Kamerlid Teun van Dijck.

Dijsselbloem, woensdag op bezoek in China, wilde nog niet reageren op de berichten.

Alles over Griekenland