PVV-leider Geert WIlders is boos op Gmail. Hij laat via twitter weten dat Gmail het mailaccount islamsticker@gmail.com heeft geblokkeerd en "dus onbruikbaar" heeft gemaakt. Inmiddels heeft hij weer een nieuw mailaccount in gebruik.

"Klaarblijkelijk was de klacht van Mohammed Rabbae dus succesvol", aldus Wilders.

Wilders doelt op een klacht die het Landelijk Beraad Marokkanen, dat door Rabbae wordt geleid, heeft ingediend bij Google. Het beraad vroeg Google om in te grijpen zodat er geen 'haatzaaiend materiaal' van Wilders meer kan worden verspreid.

Op het bewuste e-mailadres konden mensen een sticker bestellen met de tekst 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif'. Wilders wil naar eigen zeggen mensen niet kwetsen, maar bevrijden van het juk van de islam.

Mailen naar het account is inderdaad niet meer mogelijk. Wilders liet later weten dat zijn omstreden stickers te bestellen zijn via een nieuw mailadres; islamsticker@islamsticker.org. Wilders noemde de stickeractie donderdag op twitter ''een groot succes". "Al duizenden aanvragen. Nieuwe bij laten maken", aldus Wilders.

Nieuw account

Het was hem vrijdagmiddag nog niet gelukt om ook het nieuwe account te laten blokkeren. Onduidelijk is namelijk welke e-mailprovider daarachter schuilt, waardoor het beraad nog niet weet waar het een klacht moet indienen.

"Dat zijn we aan het traceren. Daarna is het natuurlijk de vraag of zo'n provider de juiste normen hanteert, of dat iedereen zomaar haatdragend materiaal kan verspreiden. Maar als het een fatsoenlijke provider is, dan moet het ons wel lukken."

'Blij'

Mohammed Rabbae zegt blij te zijn dat Google het Gmail-adres heeft laten blokkeren. "Zo staat het ook in de reglementen van Google. Het is goed dat het bedrijf zich daar ook aan houdt en dat de regels niet alleen voor de bühne zijn", aldus Rabbae.

Hij zoekt vrijdag nog uit bij welke provider het nieuwe mailadres is ondergebracht en zal dan proberen ook dat te laten blokkeren.