Burgemeester van Maastricht Onno Hoes (VVD) en de fractievoorzitters van Maastricht overleggen woensdag opnieuw over het incident waarbij Hoes zoenend met een 24-jarig model werd gefotografeerd.

Dat meldt de regionale zender L1. Een woordvoerder van de gemeente was niet direct bereikbaar om toe te lichten waarom een nieuw overleg nodig is.

Verschillende partijen zouden nog niet gerust zijn gesteld. Als er meer lijken uit de kast komen, kan Hoes geen burgemeester blijven, zegt fractievoorzitter van LPM Kitty Nuyts tegen L1.

Ook de SP zou vragen hebben bij het functioneren van Hoes, die volgens fractievoorzitter Leny Eijssen 'ontzettend dom' heeft gehandeld.

Intiem moment

Hoes en de 24-jarige Ruud Schepers werden twee weken geleden gefotografeerd tijdens een intiem moment. Hoes verklaarde daarop dat er geen aanleiding is voor verdere zorgen. Hij stelde dat er geen nieuwe feiten zijn die hem of Maastricht in diskrediet kunnen brengen.

De fractievoorzitters leken hier genoegen mee te nemen, al betreurden ze de ontstane situatie wel omdat die de reputatie van de stad niet ten goede zou komen.

Hierna stelde Schepers in een interview met Show Vandaag dat hij Hoes al een jaar geleden voor het eerst ontmoette. Schepers was met een vriendin in een kroeg toen Hoes met zijn man Albert Verlinde naar binnen stapte. Het model benadrukte dat het niet om een vluggertje ging.

Dinsdag haalt Hoes' echtgenoot en 'roddelkoning' van RTL Boulevard Albert Verlinde op de radio uit naar Show Laat, dat volgens hem te veel aandacht besteed aan de relatieproblemen van het stel.