Aleid Wolfsen gaat na zijn vertrek als burgemeester van Utrecht aan de slag als voorzitter van de raad van toezicht bij muziekrechtenorganisatie Sena. De PvdA'er volgt daar VVD-coryfee Ed Nijpels op.

Wolfsen zegt in een verklaring blij te zijn met zijn nieuwe klus. "Het werk dat Sena voor artiesten en platenmaatschappijen verricht is ontzettend belangrijk", zo zegt hij.

"Als onafhankelijk voorzitter van de raad van toezicht kan ik mijn kennis en ervaring inzetten in een omgeving waar ik als muziekliefhebber grote belangstelling voor heb."

Sena incasseert de vergoedingen die muzikanten krijgen voor het openbaar gebruik van hun muziek.

In opspraak

Sena kwam in 2010 in opspraak toen duidelijk werd dat het jarenlang lukraak rekeningen naar ondernemers stuurde. De organisatie moest daardoor 35 miljoen euro aan oninbare facturen afschrijven. Naar aanleiding van de kwestie stapte met uitzondering van Nijpels het hele bestuur op.

Wolfsen maakte begin mei bekend dat hij niet beschikbaar is voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Utrecht. Hij kreeg in de Domstad veel kritiek te verduren. Per 1 januari wordt hij opgevolgd door Jan van Zanen (VVD).