Justitie heeft maandagochtend vroeg (lokale tijd) een inval gedaan in de woning van de voormalige premier van Curaçao, Gerrit Schotte. Dat melden diverse media op het eiland. 

Journalisten waren getuige van de actie.

Bij de inval waren een officier van justitie en diverse agenten betrokken.

De inval heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) niets te maken met het onderzoek naar de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. In lokale media werd een link met het moordonderzoek gelegd.

Een woordvoerder van het OM op Curaçao ontkende dat er een verband is. Het is nog onduidelijk waar de inval wel mee te maken heeft. Het OM zei in de loop van de dag met een persverklaring te komen.

Na de inval in het huis van de ex-premier zijn agenten naar het dichtbijgelegen partijgebouw van de MFK gegaan, de partij van Schotte. Ook daar lijkt onderzoek te zijn verricht.

Coalitiepartners

In de twee jaar dat Schotte premier was van Curaçao, tussen 2010 en 2012, waren de partijen van Wiels en Schotte coalitiepartners. Na de parlementsverkiezingen eind 2012 kregen de twee openlijk ruzie.

Wiels werd op 5 mei 2013 vermoord op een strand. Op woensdag 18 december vindt de eerste behandeling plaats van de strafzaken tegen de personen die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Wiels.

Schotte moest eind september 2012 aftreden. Tijdens zijn bewind beschuldigden protestbewegingen hem van corruptie bij overheids-NV's.