Premier Mark Rutte en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben maandag nog een extra ontmoeting. Dat is op verzoek van Netanyahu, aldus een woordvoerder van Rutte.

De twee regeringsleiders spraken elkaar zondag in Tel Aviv. Daar vroeg Netanyahu om een extra gesprek.

Rutte sluit de driedaagse reis naar Israël en de Palestijnse Gebieden nu af met een lunch bij de Israëlische premier in Jeruzalem. Daarbij komen onder meer het Israëlisch-Palestijnse vredesproces en het Iraanse atoomprogramma aan de orde.

Zondag kende het bezoek enkele rimpelingen. Nederland en Israël zijn het oneens over een containerscanner bij de grens met Gaza en minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) kreeg onenigheid over een bezoek aan Hebron.

Fiets

Eerder maandag bezocht Rutte per fiets Israëlische technologiebedrijven in Tel Aviv. ''Israël heeft, net als Nederland, grote innovatieve kracht. Wij kunnen elkaar uitstekend aanvullen bijvoorbeeld op het gebied van watermanagement en landbouw'', zei de premier hierover.

Het driedaagse bezoek was erop gericht de banden aan te halen en de economische relatie te versterken. Ook de ministers Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking waren erbij, net als een handelsmissie van zeventig bedrijven.