Niet Ricardo Offermanns droeg Jos van Rey voor als nieuwe kandidaat-gedeputeerde van Limburg voor de VVD, maar toenmalig VVD-statenlid Ingrid Muijs.

Dat heeft Muijs zondag gezegd voor de regionale omroep L1.

Offermanns stond op 2 december voor de rechter wegens vermeende omkoping.

Hij zou geheime informatie van de van corruptie verdachte ex-wethouder en -senator Jos van Rey hebben gekregen over de burgemeestersvoordracht in Roermond. In ruil daarvoor zou Offermanns Van Rey vorig jaar steunen als kandidaat-gedeputeerde, aldus justitie.

Maar Muijs betwist dat. Niet Offermanns maar zij schoof Van Rey naar voren. Offermanns was daarmee volgens haar in eerste instantie niet blij mee.

Taakstraf

Donderdag eiste het Openbaar Ministerie (OM) een taakstraf van 120 uur tegen Offermanns voor de vermeende omkooppraktijk. Die noemde de beschuldiging van omkoping een gekunstelde en vreemde beschuldiging.

Het OM vindt dat Offermanns door het contact niet meer onafhankelijk was en niet meer boven de partijen stond. Hij zou daardoor een ''marionet'' van Van Rey zijn geworden.

Offermanns was zich van geen kwaad bewust en volgens zijn advocaat Marijn Zuketto maakt het OM zich schuldig aan speculatie.