De PVV is een partij die "uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont" en die van amateurisme aan elkaar hangt. 

Dat zegt oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen zaterdag in een interview in NRC Handelsblad.

Driessen stond vorig jaar nog op de lijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar wordt nu medewerker van Louis Bontes, die na kritiek uit de PVV werd gezet. Bontes vormt nu zijn eigen fractie in de Kamer.

Volgens Driessen wijzen mails met roddels over collega's die PVV'ers aan Wilders sturen erop, dat het niet goed zit in de partij. "Toeren die mensen alleen uithalen in een sekte-achtige omgeving."

Onrealistisch

Driessen stelt ook dat Wilders standpunten inneemt waar hij zelf niet achter staat omdat ze niet realistisch zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om bezuinigingen in de zorg.

Er zou veel onvrede heersen binnen de PVV, ook omdat partijleider Wilders er een verdeel-en-heerstactiek op na zou houden "Hij vindt het fijn mensen uit elkaar te spelen. Geert vergelijkt zich graag met de intrigant uit Asterix."

De samenwerking die Wilders deze week aankondigde met het Franse Front National is volgens Driessen vooral bedoeld om aandacht te trekken.

Eerdere kritiek

Al eerder uitten opgestapte PVV'ers kritiek op hun voormalige partij. Kort voor de verkiezingen van september vorig jaar stapten de Kamerleden Marcial Hernandez, Wim Kortenoeven en Jhim van Bemmel uit onvrede uit de PVV-fractie.

Eerder dat jaar verliet Hero Brinkman ook al de fractie omdat hij meer democratie in de partij wilde.