Adriana Hernandez, het geschorste bestuurslid van 50Plus, heeft een kort geding tegen de partij aangespannen. Het geding dient donderdagmiddag om 15.15 uur voor de rechtbank in Lelystad. 

Hernandez eist opschorting van onderdelen van het partijcongres van 50Plus, dat komende zaterdag in Hilversum wordt gehouden. Ze wil meedingen naar een bestuursfunctie en wil meer tijd om zich als kandidaat te profileren.

Hernandez ligt al een tijdje met de partij overhoop. Ze werd geroyeerd na een vermeende integriteitsschending (chantage van toenmalig fractievoorzitter Henk Krol), maar dat royement werd onlangs omgezet in een schorsing omdat er van chantage geen sprake bleek te zijn.

Daarna meldde Hernandez zich aan als kandidaat voor herverkiezingen in het partijbestuur. Desondanks kwam haar naam niet voor op de lijst van kandidaten op wie zaterdag kan worden gestemd.

In het kort geding eist Hernandez dat haar schorsing wordt opgeheven, dat de verkiezing van bestuursleden als agendapunt wordt geschrapt, en dat haar naam op de kandidatenlijst wordt gezet. De uitspraak wordt vrijdag verwacht.