Oud-staatssecretaris Michel van Hulten wil voorzitter worden van 50PLUS. 

Dat bevestigde hij woensdag desgevraagd.

Van Hulten zat in het kabinet-Den Uyl (1973-1977) en was eerder lid van KVP, PPR, D66 en GroenLinks. Hij was bij de oprichting van 50PLUS betrokken.

Op de officiële kandidatenlijst voor het voorzitterschap komt zijn naam niet voor. Daarop staan zeventien namen. Volgens Van Hulten, die nog geen lid is, kan op een algemene ledenvergadering hiervan afgeweken worden. 

Imago

Van Hulten wil als voorzitter het imago van de partij verbeteren. Hij verwijst daarbij onder meer naar het opstappen van fractievoorzitter Henk Krol begin deze maand. Die moest aftreden omdat hij in een vorige functie bij de Gaykrant geen pensioenpremie voor een aantal werknemers had betaald.

50PLUS is volgens Van Hulten geobsedeerd door de pensioenkwestie. Hij vindt dat de partij zich een breder moet gaan richten. Hij wil laten zien dat er veel kansen en mogelijkheden zijn voor ouderen en dat ze zich heel nuttig inzetten voor de maatschappij.

Scheringa

Voormalig DSB-topman Dirk Scheringa is kandidaat voor een post in het bestuur 50Plus. Dat zegt hij woensdag in NRC Handelsblad.

"Ik heb veel sympathie voor de partij en heb me spontaan opgegeven. Ik stel me graag beschikbaar, ook voor politieke functies, als daar behoefte aan is", zegt Scheringa, wiens bank in 2009 failliet ging.

50Plus kiest zaterdag op een congres in Hilversum een nieuw bestuur. Vorige maand trad het halve bestuur af na een conflict. Daarna stapte ook voorman Henk Krol op omdat hij als directeur van de Gay Krant pensioenpremies niet had betaald.