De Tweede Kamerfractie van de PVV ''is geen prettige omgeving''. 

Dat zegt het PVV-Kamerlid Louis Bontes in een vraaggesprek met NRC Handelsblad woensdag. Volgens hem is in de partij van Geert Wilders geen discussie mogelijk.

Bontes pleit voor meer openheid. ''Ik vind het principieel onjuist dat één man de totale macht heeft. Over wezenlijke dingen wordt bij ons nooit gesproken. Hoe zien we de toekomst, hoe besluiten we dingen?''

Dit weekeinde werd al bekend dat Bontes uit het fractiebestuur van de PVV was gestapt. Hij kon zich niet langer vinden in de werkwijze van het fractiebestuur. Bontes vindt de financiële verantwoording van de stichting die financiën en personeelszaken regelt, onduidelijk.

Almere

Oud-politieman Bontes is verder teleurgesteld dat de partij volgend jaar alleen in Almere en Den Haag meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens hem laat de PVV haar kiezers daarmee in de steek. Ook zou hij graag zien dat de PVV een partij met leden wordt.

Bij Pauw & Witteman zei Bontes dat vijf leden van de PVV-fractie het met hem eens zijn. Hij wil dat zijn pleidooi voor meer openheid aan de orde komt binnen de fractie. Op een vertrek uit de fractie is hij niet uit. Maar als hij gedwongen zou worden op te stappen, gaat hij onder eigen naam verder in de Tweede Kamer.

Kort voor de verkiezingen van september vorig jaar stapten de Kamerleden Macial Hernandez, Wim Kortenoeven en Jhim van Bemmel uit onvrede uit de PVV-fractie. Eerder dat jaar was Hero Brinkman ook al uit de fractie gestapt omdat hij meer democratie in de partij wilde. Bij de Tweede Kamerverkiezingen verloor de PVV negen zetels.