Het vermiste Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez heeft een bericht achtergelaten voor zijn vrouw, waarin hij om rust vroeg. 

Dat meldt een woordvoerder van de politie woensdagavond.

Wat er precies in het bericht stond en of sprake was van bijvoorbeeld een brief, mail of sms, wil de woordvoerder niet vertellen. De zegsman wil ook niet spreken van een afscheidsbrief.

De PvdA-politicus wordt sinds donderdag vermist. Vlak na de verdwijning van het PvdA-raadslid is vierduizend euro verdwenen van een rekening van de fractie. Smits Alvarez heeft toegang tot de rekening.

Lijsttrekkerschap

De verdwijning van de 34-jarige Smits Alvarez, een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, kan te maken hebben met een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie. De recherche onderzocht al enige tijd een computer van de PvdA-fractie, schreef het AD dinsdag.

Maandag bleek al dat Smits Alvarez niet de waarheid over zijn werk heeft verteld. Hij gaf aan bij zorgverzekeraar Agis te werken, maar daar is hij al meer dan twee jaar uit dienst.