'NS moet overslaan van station verantwoorden'

De NS moet moet zich voortaan ook achteraf verantwoorden als een trein een station voorbij raast om vertraging te voorkomen.

Volgens staatssecretaris Wilma Mansveld zou de NS op de website moeten uitleggen waarom een trein een station mist. Dat zei Mansveld dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Ze vindt het ook belangrijk dat de NS doorgaat met het informeren van reizigers die al in een trein zitten die stations gaat overslaan, zodat ze op tijd kunnen overstappen.

Verder moeten ook reizigers op de perrons informatie blijven krijgen, zei Mansveld. ''Als de NS naar dit middel grijpt, moet daar transparantie over zijn'', aldus Mansveld.

Incidenteel

Reizigersvereniging Rover klaagde eerder dat het steeds vaker voorkomt dat vertraagde NS-treinen kleine stations overslaan om zo tijd te winnen. Volgens de NS gebeurt dat incidenteel en is het de bedoeling daarmee grotere vertragingen te voorkomen.

Mansveld kon tijdens het vragenuurtje niet zeggen hoe vaak de NS treinen voorbij stations laat rijden. Ze wacht op antwoorden van de NS aan Rover hierover.

Lees meer over:
NS

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie