Het besluit om geen pensioenpremies te betalen bij de Gaykrant was volgens Henk Krol een beslissing van het hele personeel. 

De vrijdag teruggetreden voorman van 50Plus zei dat in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Krol zei dat hij de schuld niet op anderen wil schuiven en dat hij uiteindelijk verantwoordelijk is. Maar hij wist niet eerder dat er problemen waren. 

"Die waarschuwingsbrieven heb ik nooit onder ogen gekregen. Die werden, met de beste bedoelingen, door de secretaresse weggemoffeld", aldus de voormalige 50Plus-voorman. 

''Ik wou dat we het eerder hadden gehoord, dan hadden we eerder rond de tafel gaan zitten en waren we eerder met de Gaykrant teruggegaan van glossy naar krant teruggegaan." 

Een medewerker ging volgens Krol onder protest akkoord. ''Hij zit nu in de WW en ziet mij voortdurend op tv dansen."

Minder salaris

De financiële problemen bij de Gaykrant waren groot. ''De andere optie was de deur op slot doen", aldus Krol die erop wees dat er in deze economisch moeilijke tijden ook bedrijven zijn die personeel vragen genoegen te nemen met minder salaris.

''Ik heb geen geld in eigen zak gestoken, heb mezelf niet verrijkt. Ik heb echt het idee gehad dat het een besluit is geweest van het hele personeel. Wij hebben het zo opgelost. Hoeveel mensen zijn dagelijks bezig met hun pensioen? Ik realiseer me nu hoe belangrijk dat is."

En: ''Toen er eindelijk weer wat meer vlees op het bot zat en we weer naar een pensioenverzekeraar konden, heb ik dat voor iedereen gedaan, behalve voor mezelf.''

Nagel

Jan Nagel, Eerste Kamerlid en medeoprichter van 50Plus, stelde zondag in het tv-programma Buitenhof dat de feiten allang bekend waren bij bepaalde mensen die hebben gewacht om Henk Krol te vloeren. ''Toen hij Statenlid werd, heeft niemand gereageerd en ook niet toen hij lijsttrekker werd. Het gebeurt nu pas.''

Nagel houdt Krol niet de hand boven het hoofd, maar is hem wel dankbaar voor de manier waarop hij het afgelopen jaar heeft gescoord voor de ouderen. ''Hij is op een voortreffelijke manier voor de ouderen opgekomen. Dit is echt een verlies voor 50Plus.'' Maar: ''De idealen van de partij staan recht overeind. Daar zullen we mee doorgaan.''