Oprichter en voormalig voorzitter van 50Plus Jan Nagel ziet op dit moment geen toekomst voor Henk Krol binnen de ouderenpartij.

Dat zegt hij vrijdagavond in Nieuwsuur.

Krol trad vrijdag af als fractieleider van 50Plus, nadat bekend was geworden dat hij als directeur jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant had ontdoken.

Tegenover RTL Nieuws zou hij later hebben gezegd dat hij gezien de hoeveelheid steunbetuigingen die hij zou hebben gekregen overweegt actief te blijven voor de ouderenpartij. "Ik denk dat ik te beschadigd ben om als fractievoorzitter terug te keren, maar misschien kan ik me als bestuurslid blijven inzetten voor ouderen."

Nagel zei in Nieuwsuur dat als Krol lid is van de partij en geen strafbare feiten heeft gepleegd, hij dezelfde rechten heeft als elk ander lid. "En van strafbare feiten is tot nu toe niets gebleken." De leden gaan volgens Nagel over welke rol Krol dan zou kunnen spelen.

Op de vraag of Nagel zelf nog een toekomst voor Krol ziet bij 50Plus, zei de oprichter van de ouderenpartij daarentegen: "Op dit moment zeker niet". Wel wil hij graag van Krol zelf het verhaal horen, gaf de senator vervolgens aan.