De PVV is nu ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos de grootste partij van het land. Eerder was de partij van Geert Wilders dat al in de peiling van Maurice de Hond.

In de barometer verliest de VVD drie zetels ten opzichte van de peiling van twee weken geleden en komt ze daarmee op 25. De PVV wint er één en komt op 29.

In werkelijkheid heeft de VVD 41 zetels in de Tweede Kamer en de PVV vijftien. Regeringspartij PvdA staat in de peiling op achttien, tegen 38 in het echt.

D66 is bij Ipsos de derde partij van het land met 21 zetels (twaalf in werkelijkheid), gevolgd door de SP met zeventien (vijftien in de Kamer), het CDA met veertien (dertien in de Kamer) en 50PLUS met elf (twee in de Kamer).

Barometer

De politieke barometer is een tweewekelijkse peiling waarvoor steeds duizend mensen uit een vast online onderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. Daarnaast worden mensen telefonisch benaderd. De peiling loopt van dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag.