D66'er en politievrouw Letty Demmers is benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlissingen. 

Ze volgt René Roep (CDA) op, die begin september opstapte vanwege de commotie rond zijn buitenissige declaratiegedrag. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 wordt bekeken wanneer de Zeeuwse stad een een permanente burgemeester krijgt.

Demmers was van 2009 tot 2013 korpschef in Zeeland. Daarvoor was zij 12 jaar burgemeester, eerst in de gemeente Reusel-De Mierden en daarna in Best. Eerder was ze wethouder en werkzaam in het bedrijfsleven.

Demmers gaat op 23 september aan de slag in Vlissingen. Haar installatie en beëdiging is op 3 oktober. Haar periode van waarneming duurt tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Na overleg met de nieuwe gemeenteraad zal dan worden bepaald wanneer de vacature voor een nieuwe burgemeester wordt opengesteld.

Roep trad anderhalve week geleden kort voor een raadsvergadering af, nadat duidelijk was geworden dat een grote meerderheid van de raadsleden een motie tegen de burgemeester wilde steunen. Roep lag onder vuur omdat hij de procedures voor de controle op declaraties had veranderd, zonder de raad daarover in te lichten. Ook werd hem 'onhandig declareren' verweten.