De lijsttrekker en enkele andere VVD-kandidaten willen niet langer op de kandidatenlijst voor de VVD Roermond staan. Ze nemen niet namens de partij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

Dat liet het bestuur van de VVD Roermond zondag weten.

De VVD Roermond stelt maandagavond tijdens een ledenvergadering de groslijst voor de verkiezingen samen. Of op die lijst ook de omstreden Jos van Rey komt te staan of juist niet, is nog onduidelijk.

Voormalig lijsttrekker Dré Peters en voorzitter Victor Cillekens van de VVD in Roermond wilden zondag geen verdere opheldering geven. ''Maandagavond laten we aan de VVD-leden weten wat we gaan doen, niet eerder'', zei Peters. Ook weigerde hij een antwoord te geven op de vraag of hij mogelijk samen met Van Rey een nieuwe partij gaat oprichten.

Druk

De VVD in Roermond voelt al langer druk vanuit de landelijke partij. Die spitst zich toe op de positie van Jos van Rey. De in opspraak geraakte Van Rey wil tegen de zin van de VVD-leiding in toch op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De VVD in Roermond hield Van Rey altijd de hand boven het hoofd. Maar afgelopen vrijdag nog liet premier Mark Rutte weten, dat politici die betrokken zijn bij een strafrechtelijk onderzoek er verstandig aan doen zich verre te houden van kandidatenlijsten bij verkiezingen.

Dré Peters heeft altijd een lans gebroken voor zijn politieke vriend Van Rey. Hij heeft bij herhaling laten weten dat volgens hem justitie de verdenking jegens Van Rey niet hard kan maken en dat Van Rey vrijuit zal gaan.

Zowel Peters als Van Rey staan in Roermond bekend als stemmenkanonnen tijdens gemeenteraadsverkiezingen.