Premier Mark Rutte (VVD) heeft een brief aan de president van Jemen gestuurd over het in het Arabische land ontvoerde Nederlandse stel. In de brief roept Rutte op tot meer inspanningen om de twee te bevrijden.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van het Jemenitische staatspersbureau Saba.

De brief is afgelopen weekeinde door de Nederlandse ambassadeur aan de Jemenitische regering overhandigd. Rutte vraagt erin ook om verdere samenwerking bij het bestrijden van terrorisme.

De ambassadeur is sinds vorige week weer op zijn post in Sanaa na enkele weken vanuit Den Haag te hebben gewerkt vanwege de dreiging van een terroristische aanslag.

Video

Freelance journaliste Judith Spiegel en haar partner Boudewijn Berendsen werden in juni in de Jemenitische hoofdstad ontvoerd. Ze deden halverwege vorige maand in een video op Youtube een emotionele oproep aan de Nederlandse regering om in actie te komen voor hun vrijlating.

Sindsdien is niets meer van hen vernomen. Het ministerie wil zolang de twee worden vastgehouden weinig over de zaak kwijt.