Bureau Halt gaat sportclubs helpen

Bureau Halt gaat bekijken of het sportclubs kan helpen. De komende tijd wordt bij 3 voetbalverenigingen bezien of de kennis van Halt bij het terugdringen van geweld en agressie door groepen jongeren kan worden gebruikt om sportverenigingen te helpen.

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft maandag 30.000 euro vrijgemaakt zodat Halt de veiligheid bij de 3 clubs in kaart kan brengen om uiteindelijk te zorgen voor een veiliger sportklimaat, zo maakte het ministerie bekend.

Het gaat om clubs in de regio Tilburg, Arnhem en Amsterdam. Als de aanpak aanslaat, zal die ook breder worden toegepast.

Het project is onderdeel van de plannen die zijn gemaakt na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Nieuwenhuizen overleed nadat hij was mishandeld na de wedstrijd tussen de B-ploegen van Buitenboys en Nieuw Sloten uit Amsterdam.

Veiligheid

Halt zet zich in om jeugdcriminaliteit terug te dringen en wil sportverenigingen en -bonden inzicht geven in hoe ze kunnen omgaan met veiligheid. Inzet is ouders en jongeren te betrekken en medeverantwoordelijk te maken voor een veilige en sociale club.

Eerder paste Halt de aanpak al toe op scholen om agressie en geweld tegen onderwijzend personeel terug te dringen.

Lees meer over:
Tip de redactie