PvdA-raadslid in Den Haag Mustafa Okcuoglu is dinsdagavond opgestapt na een commissievergadering die ging over een nieuw dans- en muziekcentrum in de stad, het Spuiforum, waar veel om te doen is.

''Er zijn dingen gezegd die niet conform de afspraken zijn. Daar kan ik mij niet mee kan verenigen. Ik ben de hele discussie in de fractie zat'', aldus Okcuoglu, die nu verder gaat als zelfstandige fractie.

''Ik hoop dat de PvdA luistert naar de achterban en die meningen niet naast zich neerlegt.''

De PvdA in Den Haag gaf dinsdag aan nog geen besluit te willen nemen over het nieuwe dans- en muziekcentrum in de stad. De coalitiepartner wil wel 181 miljoen euro reserveren, maar pas in september een keuze maken welk plan moet worden uitgevoerd. Eerst wil de partij meer tijd hebben om een alternatief plan voor het Spuiforum te bestuderen, zo zei een woordvoerster.

Lastig parket

De PvdA in Den Haag zit in een lastig parket. In november werd het plan voor het Spuiforum aangenomen. De PvdA heeft tien van de 44 zetels in de gemeenteraad. Negen van de tien PvdA'ers stemden in november voor het plan.

De plaatselijke leden van de PvdA maakten vorige week echter duidelijk tegen de bouw van het Spuiforum te zijn. Dat staat dus haaks op de lijn van de coalitie. Ook in de fractie van de PvdA in Den Haag ontstond steeds meer weerstand, zo bleek deze week. Het opstappen van Okcuoglu onderstreepte dat dinsdag.

Tijdens de gemeenteraad van donderdag zou een besluit moeten worden genomen. Het is nog onduidelijk of dat nu gebeurt. Het college moet nog reageren op het verzoek tot uitstel van de PvdA.