De Roermondse ex-senator en voormalig wethouder Jos van Rey (VVD) wordt naast ambtelijke corruptie nu ook verdacht van witwassen. 

Dat schrijven de Limburgse kranten zaterdag op basis van een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een zaak van zijn zoon.

Van Rey's advocate Gitte Stevens zei zaterdag in een reactie de beschikking van de rechtbank waarin de term witwassen valt, te kennen. Maar ze vindt de beschuldigingen tot nog toe niet concreet.

''Het is aanmatigend van het Openbaar Ministerie dat het denkt het alleenrecht te hebben op waarheidsvinding'', zei Stevens. ''Zolang ik geen concrete beschuldiging ken, weet ik niet welke mensen ik moet oproepen om verder aan mijn verdediging te werken'', zei ze.

Rijksrecherche

Vorig jaar oktober viel de rijksrecherche binnen in de woning van Jos van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis van Roermond. Het OM deed dat op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie. Zo zou Van Rey steekpenningen hebben aangenomen van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, wiens woning en kantoor begin dit jaar ook doorzocht zijn.

De recherche doorzocht in oktober eveneens de woning van de zoon van Van Rey en nam daarbij zaken in beslag. De zoon eiste bij de rechtbank opheffing van een beslag van een deel van de goederen. De rechtbank stemde daarmee deels in.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde zaterdag geen toelichting geven.