Een gemeenteraadslid van de PVV is het er niet mee eens dat zijn partij nauwer gaat samenwerken met Vlaams Belang. 

Het Haagse raadslid Paul ter Linden stelt dat het Vlaams Belang niet bij de PVV past. Daarbij houdt hij zich naar eigen zeggen aan de PVV-lijn, laat hij via Twitter weten.

Het raadslid, dat vrijdagavond niet direct bereikbaar was, heeft NRC Handelsblad laten weten dat hij deze week een mail heeft gestuurd over de kwestie aan zijn fractie en aan PVV-leider Geert Wilders. Voorman van Vlaams Belang Filip Dewinter noemt hij daarin een antisemiet en een notoire homohater. Ondertussen verwijt de PVV islamieten juist joden en homo's te verafschuwen.

Ter Linden heeft in de mail ook twee filmpjes over Dewinter meegestuurd, waarin de voorman van Vlaams Belang zich negatief uitlaat over onder anderen homo's. Het PVV-raadslid stelt nog geen reactie te hebben gekregen op zijn mail.

Wilders was vorige week vrijdag op bezoek bij het Vlaams Belang. Hij had naar eigen zeggen een 'fantastische ontmoeting' met partijvoorman Filip Dewinter en fractievoorzitter Gerolf Annemans en stelde uit te kijken naar intensievere samenwerking.