De Stichting Reclame Code neemt de klacht van de SGP-jongeren over de datingsite Second Love niet in behandeling. 

Dit schrijft de stichting in een brief die de partijen donderdag ontvingen.

De SGP-jongeren vinden spotjes die getrouwde mensen oproepen om vreemd te gaan, in strijd met de wet en het goed fatsoen. Ze krijgen echter nul op het rekest bij de Reclame Code.

De voltallige commissie zou in een eerder stadium al hebben besloten dat het Second Love vrijstaat reclame te maken voor de website en dat die niet in strijd is met het Burgerlijk Wetboek.

Op Kamervragen van de SGP antwoordde staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) al eerder deze maand dat relaties tot het privédomein behoren en dat mensen zelf moeten bepalen hoe ze hun relaties invullen.

Niet uitspreken

SGP-jongeren betreurt de beslissing van de Reclame Code Commissie om zich niet uit te spreken over de reclame van Second Love. De formalistische opstelling van de commissie laat burgers met terechte zorgen in de kou staan.

Martin de Jong, voorzitter SGP-jongeren, reageert teleurgesteld. ''Wanneer zelfs het stoken in goede huwelijken niet meer in strijd is met de goede smaak en het fatsoen, wat dan nog wel?'', vraagt hij zich af.

Hij voelt zich wel gesterkt door de vele reacties die binnenkwamen en denkt dat het laatste woord over deze kwestie nog niet is gezegd. ''We hebben veel steunbetuigingen ontvangen, ook van mensen die zeiden het doorgaans totaal niet met SGP-jongeren eens te zijn.''