De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs heeft scholengemeenschap Ibn Ghaldoun gevraagd of het geen tijd is om te sluiten. Dat liet hij dinsdagavond in het tv-programma Knevel en Van den Brink weten.

De Jonge vroeg zich hardop af of de school levensvatbaar is.

Hij zei dat volgens hem het ''een onvermijdelijke consequentie" is dat de school moet stoppen.

Ook omdat de school in het verleden eerder in opspraak raakte. Zo was er vorig jaar op het VWO een slagingspercentage van honderd procent terwijl de school niet bekend staat om het goede onderwijs.

Vertrouwen aangetast

Volgens de wethouder is het vertrouwen in de school dusdanig aangetast dat leerlingen de school zullen verlaten en eventuele nieuwe leerlingen de school zullen mijden.

Volgens bestuursvoorzitter van de school, Ayhan Tonca,c loopt De Jonge op de zaken vooruit. Tonca wil best over de toekomst van de school praten, maar wil zich eerst volledig richten op het begeleiden van de leerlingen die de examens moeten overdoen.

Dat zegt Tonca in een reactie op de suggestie van de wethouder. 

Dinsdag werd duidelijk dat er uit de kluis van de scholengemeenschap uit Rotterdam 15 examens zijn gestolen. Het gevolg is dat de leerlingen van het Ibn Ghaldoun die de bewuste examens hebben gemaakt, die opnieuw moeten maken.

De 14 gestolen examens: havo: aardrijkskunde, Arabisch, Frans, Geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands, natuurkunde. Vwo: Frans, management en organisatie, biologie, scheikunde, Wiskunde A. Vmbo-t: economie.

Overzicht: Woensdag duidelijkheid voor meeste leerlingen

Alles over de eindexamens in ons dossier