De Cultuurkaart voor middelbare scholieren is de komende 10 jaar uit de problemen. Minister Jet Bussemaker (Cultuur) komt met 5 miljoen euro per jaar over de brug om de kaart in stand te houden. 

Minister Jet Bussemaker (Cultuur) komt met 5 miljoen euro per jaar over de brug om de kaart in stand te houden. Dat meldde ze dinsdag aan de Tweede Kamer.

De Cultuurkaart biedt scholieren de mogelijkheid om goedkoper culturele instellingen zoals musea te bezoeken. Door bezuinigingen van het vorige kabinet dreigde de kaart te verdwijnen, maar Bussemaker wilde dat niet laten gebeuren. Ze kondigde in december al aan op zoek te gaan naar geld.

Prioriteit

Voor Bussemaker heeft cultuuronderwijs de komende jaren prioriteit, schrijft ze aan de Kamer.

''Door goed cultuuronderwijs ontwikkelen kinderen een creatieve en onderzoekende houding'', stelt de minister. Volgens haar speelt de Cultuurkaart als ''cultureel krediet'' een onmisbare rol bij cultuuronderwijs voor leerlingen op het voortgezet onderwijs.

Samen met staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) wil Bussemaker verder afspraken gaan maken met basisscholen, zodat die zich langere tijd gaan inzetten voor goed cultuuronderwijs.