Jos van Rey blijft lid van de VVD en zal geen eigen partij oprichten. Dat zei de van corruptie verdachte Roermondse politicus in het tv-programma WNL op Zondag.

Hij reageerde op het feit dat hij geen lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar is.

''Als het in Nederland zover komt dat het Openbaar Ministerie (OM) bepaalt of je op een kieslijst komt, is dat te gek voor woorden'', fulmineerde Van Rey. Maar het is voor hem geen reden om na een lidmaatschap van 49 jaar uit de VVD te stappen. ''Ik ben Jan Pronk niet'', zei hij. Oud-minister Pronk zegde onlangs op bij de PvdA.

In de uitzending herhaalde Van Rey dat hij niet corrupt is en nooit steekpenningen heeft aangenomen, ook niet van zijn vriend, de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol.

Slachtoffer

De Limburger zei dat de inval in zijn huis in oktober dramatisch was. "U kunt zich niet voorstellen hoe dat gebeurt. Er wordt aangebeld en ineens staan er twaalf mensen in de hal. Mijn schoonzus was daar met haar kinderen. Een van hen is 10 jaar en moest zijn telefoon afstaan. Een schoonzoon had net geld van de bank gehaald en werd geboeid afgevoerd toen hij dat niet snel genoeg afstond." 

Toen hem werd gevraagd of de VVD niet juist een voorstander is van een harde aanpak, wees Van Rey op de VVD-verkiezingsslogan 'Meeleven met slachtoffers, niet met daders'. "En ik voel mij slachtoffer. Ik ben niet corrupt, ik heb nooit steekpenningen aangenomen." Volgens Van Rey is er sprake van een politieke afrekening. 

In een interview in De Telegraaf beklaagde Van Rey zich ook over het onderzoek van het OM. Het zou te lang duren voordat duidelijk is of hij wordt vervolgd. De Tweede Kamer moet volgens hem een onderzoek instellen naar de handelwijze van justitie in deze zaak.