De gemeente Groningen stuurt ambtenaren op een cursus sociale media. Dat is een van de maatregelen die burgemeester Peter Rehwinkel neemt na het rapport van de commissie-Cohen over de Facebookrellen in Haren. 

Om crisissituaties zoals in Haren te voorkomen wordt er ook versneld een 'expertteam crisiscommunicatie' in het leven geroepen, schreef Rehwinkel woensdag aan de raad.

Het communicatieteam moet 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar zijn. Tijdens de Facebookrellen had burgemeester Rob Bats van Haren extra communicatie-experts nodig.

Rehwinkel wil zich ook beter voorbereiden op eventuele nieuwe ongeregeldheden door met de politie af te spreken dat het 'verbeterplan' snel wordt ingevoerd. Zo gaat de burgemeester bij eventuele ongeregeldheden kritischer vragen stellen aan de politie over details zoals het aantal beschikbare agenten.

Op 18 april komen de burgemeesters van de 62 gemeenten in Groningen, Friesland en Drenthe bij elkaar om over het onderwerp te praten. Komende woensdag praat de gemeenteraad van Groningen over het rapport van Cohen.