De ouderenpartij 50Plus zakt deze week verder weg in de peiling van het onderzoeksbureau van Maurice de Hond. De partij van Henk Krol zou bij nieuwe verkiezingen nu 11 zetels halen, 3 minder dan vorige week.

Ondanks de daling staat 50Plus nog altijd op een flinke winst ten opzichte van de huidige verdeling in de Tweede Kamer. De partij heeft op dit moment 2 zetels.

Het verlies van 50Plus komt ten goede aan de VVD, PvdA en PVV die er allemaal een zetel bij krijgen. Coalitiepartners VVD en PvdA staan allebei niettemin nog steeds op een fors verlies.

De VVD zou bij verkiezingen nu 23 zetels behalen, 18 minder dan de partij van Mark Rutte er momenteel heeft. Daarmee zou zij op een gedeelde tweede plaats komen met de SP van Emile Roemer die eveneens op 23 zetels zou uitkomen.

De PvdA van Diederik Samsom zou uitkomen op 21 zetels, een verlies van 17 stuks.

Grootste partij

De PVV van Geert Wilders zou met een prognose van 26 zetels de grootste partij worden als nu verkiezingen zouden worden gehouden. Van dat aantal zijn er volgens de peiling van De Hond 8 van de VVD afkomstig.

Bij de overige partijen zijn geen verschuivingen te zien ten opzichte van vorige week. D66 en CDA blijven op respectievelijk 16 en 15 zetels staan, een winst van 4 en 2 zetels ten opzichte van de huidige verdeling.