Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat deze week opnieuw naar Groningen om zich te laten informeren over de situatie in het gebied.

Enkele maanden geleden was de minister ook al twee dagen in het Groningen toen duidelijk werd dat de aardbevingen als gevolg van de gaswinning in het gebied zwaarder kunnen worden dan eerder werd aangenomen.

Kamp gaat donderdag na de ministerraad naar het noorden des lands en praat daar met bestuurders over de voortgang van de onderzoeken en over de gevoelens die er in het gebied leven.

Ook praat de minister met mensen die een schademelding hebben gedaan en hij neemt met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) door hoe het staat met alle onderzoeken die zijn aangekondigd. Het noorden van Groningen werd in februari in 5 dagen vier keer getroffen door een aardbeving.

Later dit jaar beslist Kamp hoe het verder gaat met de gaswinning in Groningen.

Woensdag maakte het ministerie van Economische Zaken bekend dat de NAM in Bedum voorbereidingen gaat treffen om er een vijfde winningsput in gebruik te nemen. De NAM wint al sinds 1985 aardgas in Bedum, waar al vier winningsputten in gebruik zijn.