PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom lijkt steeds verder in populariteit te dalen bij zijn eigen achterban. Kreeg hij in januari van zijn kiezers een 7,2, inmiddels is dat gedaald tot een 6,4.

Dat meldt onderzoeksbureau Ipsos donderdag.

Ook SP-leider Emile Roemer heeft moeten inleveren. Na de Tweede Kamerverkiezingen scoorde hij nog een 7,4, inmiddels is dat een 7.

Van alle achterbannen is die van GroenLinks daarnaast het meest kritisch over de eigen fractievoorzitter. Bram van Ojik krijgt van zijn kiezers consistent een krappe voldoende.

Stijgers

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma doet het juist steeds beter onder kiezers van andere confessionele partijen als de ChristenUnie en de SGP. Zo kreeg de CDA'er in januari nog een 4,8 van ChristenUnie-stemmers, tegenover een 6 nu.

SGP-kiezers gaven Van Haersma Buma in november een 6,4, en dat cijfer is gestegen naar een 6,6. De eigen kiezers waarderen de CDA'er al een tijdje met een score rond de 7.

Krol

50Plus-leider Henk Krol doet het ook steeds beter onder kiezers van andere partijen. Vooral PVV- en SP-stemmers worden almaar positiever over hem. Ook CDA-, PvdA- en VVD-aanhangers zijn voorzichtig positiever geworden over Krol sinds de Tweede Kamerverkiezingen.

In de peilingen doet de partij van Krol het momenteel overigens ook heel goed. In de laatste peiling van Ipsos staat de partij op negentien zetels. Momenteel heeft 50Plus twee zetels in de Tweede Kamer.