De vijftig miljoen euro die het kabinet uittrekt om de toenemende jeugdwerkloosheid te bestrijden is 'wel heel erg weinig'. 

"Maar als je niks doet, gebeurt er sowieso niks", zei wethouder van werkgelegenheid in Den Haag Henk Kool (PvdA) zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed.

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher en minister van Onderwijs Jet Bussemaker (partijgenoten van Kool) kondigden dinsdag aan dit jaar en komend jaar vijftig miljoen euro uit te trekken om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Ook komt er een ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.

Gevraagd of dit genoeg was om de stijgende jeugdwerkloosheid in Den Haag aan te pakken reageerde Kool wijfelend. "Nou ja, het is natuurlijk niet echt veel. Het is wel heel erg weinig." Hij wees erop dat Den Haag slechts zes procent van die vijftig miljoen euro krijgt. "Maar het is wel een stimulans."

Door de aanstelling van een ambassadeur wordt het onderwerp volgens hem wel op de agenda gezet. "Het hoeft niet altijd erg veel geld te kosten." Of de nieuwe aanpak zoden aan de dijk zet hangt volgens Kool van de ambassadeur af. Als die doortastend te werk gaat kan die volgens Kool veel gedaan krijgen.