RIJSWIJK - 50PLUS blijft ook groeien in de peiling van Maurice de Hond. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij 16 zetels krijgen, drie meer dan in de peiling een week eerder. 

In de peiling van TNS NIPO groeide de partij ook al fors, tot zelfs 24 zetels, bleek enkele dagen geleden. De partij zou na de VVD de tweede partij van het land worden.

In de peiling van De Hond moet 50PLUS de VVD (24 zetels), PvdA (21), PVV (22) en SP (21) voor zich dulden. Het CDA staat ook op 16 zetels. D66 heeft er 15. De ChristenUnie zou zes zetels krijgen, GroenLinks, de SGP en de Partij voor de Dieren elk drie.

De opmars van 50PLUS, met twee zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, is al een paar weken aan de gang. Een maand geleden peilde De Hond de partij nog op 8 zetels.

Oude keus

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd.