VLEUTEN - In Utrecht is volgens politieke partijen sprake van een nieuw geval van wegpesten. Het gaat om een 48-jarige man uit de dorpskern van Vleuten.

In Utrecht is volgens politieke partijen sprake van een nieuw geval van wegpesten. Het gaat om een 48-jarige man uit de dorpskern van Vleuten. De politiek wil weten of gemeente en politie genoeg doen om de man en zijn gezin met drie kinderen te helpen.

De Vleutenaar ligt al jaren in de clinch met een groep jongeren uit zijn dorp. Afgelopen weekeinde werd zijn huis bekogeld met een baksteen. In december kreeg hij een vuurwerkbom in zijn brievenbus.

De VVD gaat in de raad aan burgemeester Aleid Wolfsen ondervragen welke lessen uit twee eerdere pestgevallen nu worden toegepast. Dat kondigde raadslid Mark Dijk van de partij woensdag aan.

Homostel

Eerder werden een homostel en een Marokkaans gezin weggepest uit de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. ''Het gaat hier weer om jongeren uit het dorp zelf", aldus Dijk. ''Veel mensen kennen hen, dat was in Leidsche Rijn ook het geval. Dit begint nu wel erg lang te duren.”

Ook GroenLinks en Leefbaar Utrecht willen weten wat gemeente en politie doen ter ondersteuning van de man.

Volgens een woordvoerder van Wolfsen halen gemeente en politie alles uit de kast om de zaak op te lossen. Er is verscherpt toezicht van de politie, onder meer met camera's. ''We zitten er bovenop", aldus de woordvoerder.