AMSTERDAM - Ouderenpartij 50PLUS blijft gestaag groeien in de peilingen.

De partij van fractieleider Henk Krol komt zondag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond uit op 9 zetels, het hoogste aantal sinds de partij na de verkiezingen in september 2012 met 2 zetels in de Tweede Kamer zit.

50Plus en SP stegen in de steekproef beide 1 zetel: 50Plus van 8 naar 9, de SP van 20 naar 21 zetels. 

Voor de meeste partijen veranderde er niets deze week in de peiling. VVD en PvdA bleven elk op 26 zetels staan en ook voor CDA (15), ChristenUnie (5), GroenLinks, SGP en Partij voor de Dieren (3) wijzigde er niets. PVV en D66 leverden 1 zetel in en komen in deze peiling uit op respectievelijk 22 en 17 zetels.

Inkomen

Volgens De Hond profiteert 50Plus ervan dat veel mensen onzeker zijn over hun inkomen. Zo'n twee derde van mensen boven de 55 jaar oud zeggen in de peiling van De Hond te vrezen dat hun inkomen zal dalen in 2013.

Onder jongere kiezers zijn daar minder zorgen over. In de leeftijdsgroep 18-34 jaar oud denkt slechts 28 procent dat ze minder gaan verdienen.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag. Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd.