Astrid Nienhuis terug als burgemeester Landsmeer

LANDSMEER - Astrid Nienhuis keert terug als burgemeester van Landsmeer. 

 Na overleg met commissaris van de Koningin Johan Remkes deelde zij haar besluit donderdagochtend mee aan de gemeenteraad en ambtenaren van Landsmeer, zo maakte de gemeente bekend.

 Nienhuis (VVD) legde haar taken eind september neer nadat de gemeenteraad het vertrouwen in haar opzegde wegens verstoorde verhoudingen met twee wethouders. Half oktober haalde een motie om ontslag voor haar aan te vragen echter geen meerderheid in de raad, terwijl een motie van wantrouwen tegen de wethouders wel werd aangenomen.

Meerderheid

Het gewijzigde sentiment werd veroorzaakt door enkele personele wisselingen in de raad en leidde tot het vertrek van de wethouders, die aanvankelijk nog wel weigerden op te stappen. Nu twee opvolgers zijn aangetreden en een meerderheid in de gemeenteraad haar terugkeer zegt te steunen, pakt Nienhuis haar werk weer op.

Met Remkes heeft Nienhuis, zeer geliefd bij de bevolking van Landsmeer, afgesproken zich voorlopig te laten begeleiden door een extern adviseur. ''Als beginnend burgemeester heb ook ik fouten gemaakt. Ik onderken dat ik mij op punten moet verbeteren."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie