PvdA wil vaart maken met natuur

DEN HAAG - Na de bezuinigingen van het vorige kabinet, kan er volgens de PvdA de komende tijd vaart worden gemaakt met investeren in het ontwikkelen van natuur.

PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi hoopt de koudwatervrees bij provincies weg te nemen door ook particulieren, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen de mogelijkheid te geven in natuur te investeren.

''Dit kabinet heeft weer groene vingers. Er is 200 miljoen beschikbaar voor nieuwe natuur. Door de samenwerking met maatschappelijke partijen te zoeken die willen voorfinancieren kunnen we dit geld optimaal benutten, meters maken en snel resultaten boeken'', zegt Jacobi die haar voorstel woensdag doet wanneer de Tweede Kamer met staatssecretaris Sharon Dijksma spreekt over de begroting Landbouw en Natuur.

De PvdA wil bovendien de regels en subsidieregelingen voor natuurgebieden die nu per provincie verschillen, gelijktrekken.

Jacobi: ''Als je iets lokaal kunt regelen, moet je dat doen. Maar dat mag niet betekenen dat één regeling wordt vervangen door 12 nieuwe. De staatssecretaris moet daarom met de provincies werken aan eenduidige regelingen. Natuur moet gaan over bomen, niet over papier.''

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie