Hennis-Plasschaert werkt hard aan oplossing loon militairen

DEN HAAG - Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert is ''vastberaden'' tot een structurele oplossing over het loon van medewerkers van Defensie vanaf 2014 en verder te komen.

Dat heeft de bewindsvrouw woensdag laten weten, na berichtgeving in De Telegraaf.

Die schreef dat de minister heeft toegezegd dat alle militairen vanaf volgend jaar alsnog gecompenseerd worden voor het inkomensverlies tot 5 procent, dat ze lijden door de nieuwe Wet uniformering loonbegrip (WUL).

''Het kan niet zo zijn dat militairen harder worden geraakt dan anderen. Linksom of rechtsom, we vinden een oplossing om de ongewenste loonderving vanaf 2014 op te lossen'', zegt de minister.

Fout

Jan Kleian van de bond voor Defensiepersoneel ACOM noemt de oplossing van de minister in een reactie ''niet structureel en uit eigen middelen en dus: fout''.

Bij Defensie werken ruim 44.000 militairen en ruim 18.000 man burgerpersoneel.

WUL

Het conflict over het loon komt voort uit de invoering van de Wet uniformering loonbegrip (WUL). Die heeft gevolgen voor het loon van alle Nederlanders. Burgers gaan er maximaal 1,5 procent op voor- of achteruit. Voor militairen ligt dat anders: zij zouden tussen de 1,2 procent en 4,8 procent moeten inleveren.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie