'Scholen spreken te weinig over pesten'

DEN HAAG - Scholen vinden pesten een ongemakkelijk onderwerp en spreken er te weinig over. Ook docenten vinden het moeilijk om op pesten in te gaan. 

Bovendien hebben leraren moeite om pestgedrag te signaleren. Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs dinsdag aan de Tweede Kamer.

Ook kunnen scholen kiezen uit te veel materialen en programma's rond pesten. Zoveel keuze maakt het voor scholen lastig om de juiste methode te kiezen en deze ook goed uit te voeren. Daarnaast moeten leerlingen en ouders met klachten over pesten minder van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Dekker trekt zijn conclusies op basis van een bijeenkomst begin januari. Daar sprak hij onder anderen met de Kinderombudsman, leerling- en ouderorganisaties, de Inspectie van het Onderwijs, wetenschappers en de oprichters van het Comité Stop Pestgedrag.

Pesten staat hoog op de politieke agenda na een aantal zware incidenten, die met pesten te maken hadden. Dekker gaf eerder al aan dat hij het pestbeleid van scholen onder de loep ging nemen. In maart komt hij met een plan van aanpak tegen pesten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie