Bedreigingen in Lingewaard niet aangetoond

LINGEWAARD - Het Openbaar Ministerie heeft geen bewijs kunnen vinden voor bedreigingen aan het adres van raadsleden in de Gelderse gemeente Lingewaard. 

Eén raadslid deed aangifte, maar meer raadsleden uit met name het dorp Huissen zouden zijn bedreigd.

Dat heeft het OM dinsdagmiddag laten weten. Het onderzoek naar de zaak is gesloten, aldus een woordvoerster van het parket.

In november kon de gemeenteraad van Lingewaard geen besluit nemen over de eventuele aanleg van een trolleylijn van Arnhem naar Huissen, omdat enkele raadsleden na dreigementen van plaatsgenoten niet durfden te stemmen.

Het besluit is nog steeds niet genomen, omdat burgemeester Steven de Vreeze de uitkomst van het onderzoek van het OM wilde afwachten.

Electriciteitsdraden

Op bedreiging van een gemeenteraadslid staat een jarenlange gevangenisstraf. Maar politie en OM hebben niet kunnen vaststellen of er echt is gedreigd en wie dat dan zou hebben gedaan. Het raadslid dat aangifte deed, had van een ander gehoord over bedreigingen aan zijn adres, maar het is niet duidelijk geworden wie daar achter zou hebben gezeten.

In juni vorig jaar viel het toenmalige Lingewaardse college over het plan voor de trolleylijn. Inwoners van Huissen willen geen masten voor de elektriciteitsdraden bij hun huis.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie