'Start kabinet Curaçao bemoedigend'

WILLEMSTAD - Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vindt de keuzes die de nieuwe Curaçaose regering heeft gemaakt in haar dit weekend aangenomen begroting ''zeer bemoedigend''. 

Curaçao moet vanwege de slechte financiële situaties ''lastige keuzes'' maken, benadrukte Plasterk maandag tijdens een persconferentie op Curaçao. ''Net als Nederland."

Afgelopen weekend werd de begroting voor 2013 van het op 31 december 2012 geïnstalleerde kabinet van Daniel Hodge door het Curaçaose parlement aangenomen.

Daarin zijn diverse bezuinigingsmaatregelen opgenomen, waaronder een verhoging van de btw op luxe goederen van 6 naar 9 procent. Curaçao heeft in juli vorig jaar van Nederland een aanwijzing gekregen om de begroting op orde te maken. Plasterk zei blij te zijn dat dit kabinet daar daadwerkelijk werk van maakt.

Kennismaking

Plasterk is bezig met een kennismakingsbezoek van zes dagen aan Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire. Zelf noemde hij het maandag tijdens een persconferentie op Curaçao ''veel te kort''' en een vorm van ''speeddaten''.

De minister benadrukte verder veel te willen samenwerken met Curaçao. Zowel bij de bestrijding van de misdaad op de eilanden via de Kustwacht als op economisch terrein. ''Curaçao kan heel goed als economische hub naar Noord- en Zuid-Amerika dienen voor het Nederlandse bedrijfsleven", aldus Plasterk die daarbij de combinatie van ''Curaçaose ondernemingslust en de Hollandse degelijkheid'' roemde.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie