DEN HAAG - Als het aan GroenLinks ligt, wordt het onderzoek dat nu wordt gedaan naar de verbreding van snelweg A27 bij Utrecht geactualiseerd.

Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, hoopt dat recente ontwikkelingen als voorspeld dalend autogebruik onder jongeren ook kunnen worden meegewogen.

''Jongeren rijden minder auto en vanwege de crisis zitten alle Nederlanders minder achter het stuur. Veertien banen dwars door de natuur zijn onwenselijk en zeker de komende jaren absoluut niet nodig. Er zijn oplossingen die wel goed zijn voor de natuur, de schatkist, bewoners en automobilisten'', meent van Tongeren.

GoenLinks hoopt dat minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) donderdag, wanneer de Kamer over de A27 praat, laat zien dat zij ook nog wil zoeken naar ''de beste en beste betaalbare'' oplossing.

Van Tongeren: ''Het lijkt erop dat deze minister allang overtuigd is van de noodzaak van deze 'super highway'. Ik vraag haar een eerlijke bestuurder te zijn. Als zij haar besluit al heeft genomen, kan ze beter met deze poppenkast stoppen.''