DEN HAAG - Een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft donderdag zijn excuses aangeboden voor een beledigende Tweet over de aanstaande ontruiming van het tentenkamp van asielzoekers in Den Haag.

"Morgen ontruiming tentenkamp Koekamp bij Den Haag CS, ik kijk er nu al naar uit naar het verwijderen van die zwervers!", twitterde ambtenaar Leon Sinke woensdagavond. 

De Socialistische Partij (SP) is boos om de uitlatingen van de BZK-medewerker en eist opheldering van minister Ronald Plasterk, laat de partij weten aan NU.nl.

Inmiddels heeft Sinke, bij Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor het compacter maken van de overheid,  het gewraakte bericht verwijderd en zijn excuses aangeboden.

Hij stelt respectvoller te moeten zijn over de asielzoekers wier tentenkamp donderdag wordt ontruimd.

Een woordvoerder van het ministerie laat desgevraagd weten dat ambtenaren op sociale media geen uitingen mogen doen die schade toebrengen aan het beleid of aan het ministerie.

De uitgeprocedeerde asielzoekers die in een tentenkamp op de Haagse Koekamp verblijven, moeten donderdag hun kamp verlaten. De groep had een kort geding aangespannen om ontruiming te voorkomen, maar de rechtbank in Den Haag wees hun verzoek woensdag af.