AMSTERDAM - FNV Jong en CNV Jongeren missen de urgentie in het overleg dat het kabinet de komende tijd voert met vakbonden en werkgeversorganisaties over de arbeidskansen van 55-plussers en het begeleiden van werklozen.

"Dit zijn niet zomaar theekransjes, maar gesprekken die ergens tot moeten leiden”, zo stellen Dennis Wiersma (FNV Jong) en IJmert Muilwijk (CNV Jongeren) tegenover NU.nl.  

"Wij voelen een ongeduldigheid als ze zeggen: we gaan nog eens rustig overleggen", aldus Muilwijk.

"Als het zo belangrijk is dat er werk moet komen, dan is er toch geen reden om daar nog langer verkennende gesprekken over te voeren. Waarom sluiten ze zich geen vijf dagen op in een hutje op de hei om er met elkaar uit te komen? Blijkbaar vinden ze het probleem niet groot genoeg", zo stelt Wiersma. "Realiseer je dat iedere minuut die je verliest banen kost."

Generaties

Ook vinden Wiersma en Muilwijk dat het overleg het beeld voedt dat generaties in Nederland tegenover elkaar staan.

Vrijdag vervolgt het kabinet het gesprek met de vakbonden en werkgeversorganisaties over de arbeidsmarkt. In de gesprekken staan de arbeidskansen voor 55-plussers, het naar een andere baan begeleiden van werklozen, opleiding en scholing centraal, zo maakte minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) donderdag bekend.

Tegenstellingen

Volgens Wiersma en Muilwijk is dit niet de integrale aanpak die nodig is om de problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. "Het beeld zorgt voor tegenstellingen. Werkloosheid onder ouderen wordt er speciaal uitgelicht. Niemand heeft het over de grote werkloosheid onder jongeren. Wij vinden: ouderen en jongeren zouden elkaar niet de loef hoeven af te steken", aldus Wiersma. 

Wiersma en Muilwijk pleiten daarom voor een door de vakbonden op te richten 'Raad van Generaties', waarmee inzichtelijk moet worden gemaakt wat het effect van beleid of bijvoorbeeld cao-onderhandelingen is voor verschillende bevolkingsgroepen.

Dit mede naar aanleiding van de recente discussie over de koopkracht naar aanleiding van de zorgpremie.

"Het moet een soort interne CPB zijn, een soort Raad van Toezicht, die feiten checkt. Eigenlijk zou zoiets bij alle belangengroepen ingesteld moet worden. De feiten op tafel, in plaats van de emoties en belangen." Wiersma en Muilwijk hopen hiermee een verandering in de politiek teweeg te brengen.

Hard schreeuwen

"Wie het hardst schreeuwt krijgt nu de aandacht. Daardoor ontstaat een nare sfeer en wordt er niet altijd goed gekeken of dat nadelig is voor een bepaalde groep mensen." Vorige week lanceerden Wiersma en Muilwijk ook de Nieuwe Top, een oproep aan jongeren om zich aan te melden de leiders van de toekomst te worden.

Half december moeten de inmiddels 250 aangemelde jongeren aan het werk kunnen om ervoor te zorgen dat er een verjongingsslag plaatsvindt binnen de vakbeweging. Nu is slechts 4 procent van bestuurders onder de 35 jaar.

"Dit kabinet doet handreikingen voor het overleg met de sociale partners. Tegelijkertijd zeggen ze ook: we gaan de WW en het ontslagrecht aanpakken", aldus Wiersma.

Regie

"Daarom moet de vakbeweging de handschoen voor het polderen nu oppakken. Ton Heerts (FNV) is niet de man die overal nee tegen zegt. Maar het is wel de vraag in welk tempo dat gebeurt. Terwijl het nu moet, anders ben je de regie kwijt."

Muilwijk: "Wij willen weg van de korte termijn, willen plannen voor jaren. Dan kom je er niet met alleen plannen voor 55 plussers. Je hebt leiderschap nodig om te zeggen dat het anders gaat worden. Dan kan je als leider wel zeggen: het ligt aan m'n achterban, maar het kan ook aan je eigen leiderschap liggen. We hebben mensen nodig die dat durven en daar ook mensen in meekrijgen. Daarom de nieuwe top."

Lees het hele interview