KAMPEN - Een wethouder van de gemeente Kampen heeft een dreigbrief ontvangen. Ook zijn leuzen op zijn woning geklad, meldde de gemeente donderdagavond.

Wethouder Pieter Treep (CDA) wordt door de schrijver van de brief en leuzen verantwoordelijk gesteld voor problemen rond een omleidingsroute in de stad.

Een langdurige verbouwing van een verzorgingstehuis in het centrum zorgt voor de nodige verkeershinder.

De woning van de wethouder is in de nacht van woensdag op donderdag beklad. Het college van burgemeester en wethouders neemt de dreigementen serieus en er is melding gedaan bij de politie.

Vleugellam

Volgens burgemeester Bort Koelewijn ''raakt dit het hart van de democratie. Op deze wijze wordt gepoogd een wethouder vleugellam te maken''.

Hij heeft de dader een ultimatum gesteld: als deze zich vrijdag bij hem meldt voor 16.00 uur, ziet het college af van aangifte. ''Zo willen we de dreiging voor het gezin van de wethouder wegnemen. Deze manier van werken tolereren we niet.''

De gemeente heeft 600 brieven verspreid onder inwoners van de binnenstad in de hoop dat iemand meer informatie heeft.

Volgens de burgemeester heeft de politie na onderzoek inmiddels maatregelen genomen. Of dat betekent dat de politie extra surveilleert in de straat van de wethouder, kon hij niet zeggen.