HILVERSUM - Het Centraal Planbureau (CPB) geeft vrijdag alle koopkrachtcijfers over het regeerakkoord vrij. 

Dat maakte RTL Nieuws bekend.

De rechtszaak van RTL Nieuws tegen de ministeries van Algemene Zaken en Economische Zaken gaat daardoor niet meer door.

''Wij zijn blij dat straks iedereen precies kan zien wat de mogelijke effecten van het regeerakkoord op zijn of haar beurs zijn'', aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein.

''RTL Nieuws vindt het onbestaanbaar dat het ministerie van Algemene Zaken zich eerst in alle bochten wringt om die feiten achter te houden. In goed overleg met het CPB zijn we er nu uitgekomen.''

Wob

RTL Nieuws diende 2 weken geleden een verzoek in op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), na de ophef over de inkomensafhankelijke premie die de coalitie van VVD en PvdA wilden invoeren. Aanleiding voor het Wob-verzoek was de stelling van het kabinet dat de koopkracht niet meer dan 0,6 procent zou dalen.

Toen de onderbouwing daarvoor niet werd gegeven, stapte RTL Nieuws naar de rechter. Die gaf partijen de opdracht om verder te overleggen en hield de rechtszaak aan tot 21 november. Die zaak is nu dus van de baan.

De cijfers die vrijdag openbaar worden gemaakt, gaan over de koopkrachtgevolgen (inkomensgevolgen per categorie huishoudens) van het aangepaste regeerakkoord.