AMSTERDAM - In de peiling van Maurice de Hond zakt de VVD deze week nog verder weg. Ook de PvdA verliest weer terrein.

De VVD daalt vier zetels en komt daarmee uit op 23. Dat is nog iets meer dan de helft van de 41 zetels die bij de verkiezingen werden gewonnen.

De PvdA verliest drie zetels en komt uit op 27. Bij de verkiezingen won de partij van Diederik Samsom nog 38 zetels.

De Telegraaf trok deze week fel van leer tegen de VVD omdat de plannen van de partij te nivellerend zouden zijn. Van de VVD-kiezers die De Telegraaf lezen zegt slechts 40 procent dat ze nu weer VVD zouden stemmen. Van VVD-stemmers die De Telegraaf niet lezen zegt 55 procent nog op de VVD te stemmen, zo meldt De Hond.

PVV

De verliezen bij de kabinetspartijen zijn goed nieuws voor PVV. Die partij wint in de peiling van deze week drie zetels en komt uit op een totaal van 23. Dat is acht meer dan bij de verkiezingen.

Ook CDA en D66 winnen zetels. Zij komen respectievelijk op 16 en 18 zetels. 50PLUS blijft ook stijgen en komt nu uit op zes zetels, drie keer zoveel als het aantal in de Tweede Kamer.

Regeerakkoord

Nog maar 24 procent van de Nederlanders zegt positief te zijn over het regeerakkoord. Ook mensen die in 2012 nog VVD stemden, zijn niet tevreden. Van die groep zegt 28 procent positief te zijn over het akkoord.

Het rapportcijfer van de regering is nu een 4,7. Zestig procent van de ondervraagde Nederlanders vindt het een goed idee om meer te nivelleren, maar het terugdraaien van de belastingverlaging steunt slechts 42 procent.