AMSTERDAM - Oud-voorzitter van het CDA Marja van Bijsterveldt wil de huidige voorzitter van haar partij helpen bij het werken aan eenheid in het CDA.

De afzwaaiend minister van Onderwijs heeft CDA-voorzitter Ruth Peetoom aangeboden de komende tijd het land in te gaan, zegt Van Bijsterveldt zaterdag in het Nederlands Dagblad.

Van Bijsterveldt, die van 2002 tot 2007 voorzitter was van het CDA, zegt dat het aan de partij is om op dat punt het voortouw te nemen. "Maar als men daar prijs op stelt, ben ik daartoe graag bereid."

Gezicht van CDA

Volgens de afzwaaiend minister is zij, samen met anderen, 'toch het gezicht van het CDA'. "Een partij waaraan ik veel te danken heb." Van Bijsterveldt vertelt zich medeverantwoordelijk te voelen voor de zwakke positie waarin haar partij zich momenteel bevindt.

De oud-voorzitter vindt dat alles op alles moet worden gezet voor een goed resultaat voor de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

"Want van één ding ben ik heilig overtuigd: het CDA kan wel een poosje zonder top, maar nooit zonder basis in de lokale politiek."