HILVERSUM - Defence for Children gaat ervan uit dat de Angolese asielzoeker Mauro in aanmerking komt voor het kinderpardon van het nieuwe kabinet van VVD en PvdA.

''We hebben er alle vertrouwen in dat het ook voor hem een oplossing gaat brengen'', zei Carla van Os van de organisatie dinsdag in het NOS-Radio 1 Journaal.

Mauro Manuel kreeg vorig jaar na veel politiek gedoe een studievisum. Hij kwam op zijn negende in zijn eentje naar Nederland en woont al jaren bij pleegouders.

VVD en PvdA kondigen in het maandag gepresenteerde regeerakkoord een regeling aan om een verblijfsvergunning te geven aan sommige kinderen van buitenlandse afkomst die vijf jaar of langer in Nederland zijn.

Het gaat daarbij om kinderen van afgewezen asielzoekers, maar ook om alleenstaande minderjarige asielzoekers die voor hun achttiende al minimaal vijf jaar hier zijn. Ze moeten wel aan hun eventuele terugkeer hebben meegewerkt en over identiteitspapieren beschikken.

Het is nog niet bekend hoeveel kinderen onder de regeling zullen vallen. Defence for Children is blij met het voorstel, al zijn er volgens Van Os nog grote groepen die er niet onder vallen, zoals kinderen van migranten en kinderen van ouders die van oorlogsmisdaden worden verdacht.

Alles over de formatie in ons dossier