AMSTERDAM - Een meerderheid van de Nederlanders vindt de plannen van VVD en PvdA om de hypotheekrenteaftrek te beperken geen goed idee.

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 45 procent van de Nederlanders het plan om de renteaftrek te beperken wel steunt.

58 procent van de Nederlanders zegt dat het onvermijdelijk was dat de hypotheekrenteaftrek zou worden beperkt. Vooral D66- en PvdA-kiezers vinden dat.

Van de ondervraagden zegt 73 procent dat de VVD tijdens de verkiezingscampagne niet had moeten toezeggen dat bestaande gevallen buiten schot zouden blijven. Nu zullen ook huidige huizenbezitters minder rente kunnen aftrekken. Een derde van alle kiezers zegt dat dit hun vertrouwen in de politiek heeft geschaad.

Zetels

Volgens Maurice de Hond zou de VVD op 38 zetels uitkomen als er nu verkiezingen werden gehouden. Dat is twee minder dan vorige week en drie minder dan het aantal in de Tweede Kamer.

Samen zouden VVD en PvdA tien zetels hebben verloren sinds de verkiezingen. PvdA staat in de peiling van De Hond nog op 31 zetels, zeven minder dan in de Tweede Kamer.

PVV en SP winnen in de peiling een zetel. Daarmee komen ze respectievelijk uit op 16 en 21 zetels. In de peiling heeft SP zes zetels meer dan in de Tweede Kamer.